söndag 22 november 2015

Anställa en personlig assistent i Landskrona innebär en rad utmaningar för både den som letar. Vi punkar här upp lite tips att tänka på när försöker välja rätt. Den här artikeln är särskilt riktad till dig som bor i just Landskrona i Skåne och letar efter ett bra assistansföretag i den här staden. Genom den här artikeln kommer du få lite mer kött på benen när det gäller personlig assistans landskrona.

1 Hitta rätt person

Vissa budgetansvariga kanske föredrar att anställa sina vänner eller släktingar - personer som kan antas ha en fördjupad kunskap om deras vård- och stödbehov och som de redan har en stark förtroendeförhållande. Det här kan i vissa fall vara bra men kan samtidigt leda till svårigheter och splittrade vänskapsband. Vi rekommenderar att man istället anlitar någon via ett assistansbolag så att man får ett proffs. Självklart ska dessa ha goda meriter.

2 Kontoll

När man går via ett assistansbolag istället för att anlita på egen hand så garanterar man sig att ens personliga assistent går igenom diverse kontroller. Tex att denne person inte har ett brottsligt förflutet och så vidare. "Ta inte för givet att någon som du vet kommer att vara lämpligt alltid utföra kontroller innan du låter dem att börja. "Det är också ett brott att anställa någon som är berättigade att arbeta i detta land, så arbetsgivare bör be att få se ursprungliga identifiering och förvara kopior så att de kan bevisa att de har kontrollerat."

3 Rita upp ett kontrakt

Ett avtal och arbetsbeskrivning som anger vård och stöd som krävs är viktiga markörer för förhållandet mellan den som söker personlig assistans och assistansbolaget. Detta kontrakt bör tillhandahållas från början så att ni är på samma våglängd helt enkelt. Dessa dokument bör beskriva de särskilda uppgifter arbetsgivaren förväntar sig personlig assistent i Landskrona  ska utföra, och även mjukare frågor som hur de skulle vilja bli talat med och vårdas.

Sist eller minst vill vi bara understryka hur viktigt det är med personkemin. Inte bara mellan kunden och personliga assistenten. Det är minst lika viktigt att du får en bra känsla för assistansbolaget  i fråga. Det är trots allt denna part som i slutändan är ansvarig för att din assistans ska utföras enligt kontraktet och att du ska känna dig nöjd.